Budaörsi szemetek

Ez egy szemét blog. Azért indult, mert a lakókörnyezetünket elértéktelenítették azzal, hogy lehetőséget teremtettek,hogy az addig zöld környezetből egy nyilvános szemétlerakó legyen. "Közterületen szemetelni vagy a közterületet más módon beszennyezni, oda engedély nélkül szemetet (építési és egyéb törmeléket, kerti nyesedéket, avart) lerakni, a közterületen lévő berendezési és felszerelési tárgyat, fákat vagy egyéb növényeket beszennyezni, rongálni tilos.". Vagy mégsem? "A mai világban, nagyon fontos a természetvédelem. Ennek egyik módja a szelektív hulladékgyűjtés!" - de közben több szemetet termel az üzemeltetése, mintha nem lenne

Címkék

a (1) alkohol (1) Állam (1) állat (1) átmozgatás (1) autóroncs (1) bevétel (1) bírság (1) btg (21) Btk. (1) Budaörs (1) budaörs (26) budaörsi (12) budapest (1) bűncselekmény (3) bűz (5) éjjel (2) életveszélyes (1) eljárás (1) Eltulajdonítás (1) építkezési (1) érd (1) értelmetlen (1) EU (1) Európai (1) fejlődéséért (1) felgyújtották (1) fertőzés (2) fidesz (2) film (1) fkf (2) forgalom (1) forrás (1) fosztogatás (4) fosztogatók (4) gödöllő (1) gyűjtés (1) gyűjtik (1) gyűjtő (1) hajléktalanok (1) hajnal (1) házhoz (2) háztartási (1) hírtv (1) hulladék (15) hulladékgyűjtés (5) Hulladékgyűjtés (1) hulladékgyűjtő (11) hulladéksziget (2) hulladékudvar (1) HUNOR (1) hús (1) idióták (1) illegális (1) ipari (1) kamaraerdő (1) kamera (2) károsítás (1) klub (1) kóbor (1) kommunális (3) Konténer (2) környezetkárosítás (3) környezetszennyezés (5) környezetvédelem (8) korszak (1) kosz (7) közbiztonság (2) kukázó (1) kukázók (1) külön (1) Lakat (1) lángok (1) lecsóba (1) lerakás (1) Lopás (1) magyarország (1) megbuktak (1) megfigyelő (1) mehet (1) menő (2) milliárd (1) minden (1) mobil (1) mocsok (13) nem (1) önkormányzat (18) pazarlás (1) pénz (1) piszok (11) rablás (1) rendőrség (1) riport (1) rombolás (1) rothadó (1) rtl (1) szabálysértés (4) szag (1) szdsz (2) Szelektív (1) szelektív (34) szemét (22) szemetek (6) szemetelés (2) szeméttelep (1) szenny (1) szennyezés (2) sziget (16) szigetek (1) tamás (1) térfigyelő (2) turkáló (1) tűz (1) tűzveszély (1) új (1) újlipót (1) Unió (1) utcakép (3) üveg (1) választás (1) városkép (1) veszélyes (1) video (1) wittinghoff (2) zaj (9) zajterhelés (1) Címkefelhő

Érdekes még

Nincs megjeleníthető elem

Ennyi volt, köszönjük, VÉGE!!!

2011.08.05. 22:42 Budaörsi szemetek

 

Meglepő, váratlan fordulat a szelektív hulladékgyűjtésben!

 

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) arra kéri a lakosokat, hogy a továbbiakban ne gyűjtsék külön (szelektíven) a hulladékgyűjtő konténerekbe a szemetet, mert rájöttek, hogy a tartalmát fosztogatók kiborogatása miatt, valamint az erre szakosodott "vállalkozásoknak" köszönhetően értelmét vesztette a szelektív hulladékgyűjtő funkció!

 

BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. június 9., csütörtök 13:33


FKF: egy konténerben gyűjtik csütörtöktől a műanyag- és a fémhulladékot

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2011. június 9-től fokozatosan Budapest összes kerületében együtt gyűjti a műanyag- és fémhulladékot. A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken továbbra is megmarad az öt darab hulladékgyűjtő tartály, csupán annyi lesz a változás, hogy a sárga színű műanyag- és a szürke színű fémkonténerbe egyaránt be lehet dobni a műanyag- és a fémhulladékot. A kétféle hulladékot az ürítést követően különválogatják és újrahasznosítják.

Az FKF Zrt. ezzel az intézkedéssel azt szeretné elérni, hogy ne borítsák fel a tartályokat a visszaváltható alumíniumdobozok megszerzése érdekében, és ezáltal nagyobb tisztaság és nyugalom uralkodjék a fővárosban.

Az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2011 januárjától kísérleti jelleggel bevezette a fém- és a műanyaghulladék együtt gyűjtését Budapest két kerületében, a  X. és XXI. kerületben. A kísérlet sikeresnek bizonyult. Ennek alapján az FKF Zrt. úgy döntött, hogy kiterjeszti intézkedését az egész fővárosra, abból célból, hogy a lakosok nyugalmát és a környezet védelmét is szolgálja.

Az új begyűjtési rendszer azért vált szükségessé, mert az utóbbi időben egyre több lakossági panasz érkezett az FKF Zrt.-hez arról, miszerint sokan felborítják a fémhulladék-gyűjtő tartályokat a visszaváltható alumíniumdobozok megszerzése érdekében. Ennek a problémának az orvoslására született az a megoldás, hogy júniustól a fém és a műanyaghulladék-gyűjtő tartályokban együtt gyűjtik a fém- és műanyaghulladékot. A műanyagot ugyanis az FKF Zrt. hulladékszállító járművei naponta szállítják el, ezért nagymértékben csökken az idő, és ezáltal az esély arra, hogy felborítsák a konténereket. A fémet korábban kéthetente szállították el, ami nagymértékben tette lehetővé, hogy többször feldöntsék a tartályokat.

Az intézkedés további előnye az, hogy a műanyag- és a fémhulladék együttgyűjtésére két konténer áll rendelkezésre, ezáltal jelentősen csökken a túltelített tartályok száma.

A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken továbbra is öt konténer üzemel majd. A sárga műanyag-, valamint a szürke fémgyűjtő-tartály továbbra is megmarad. Költséghatékonyság szempontjából ugyanis fontos tényező, hogy nem kell bevonni a tartályokat és erre külön pénzt költeni. A változásról a tartályokra kihelyezett figyelemfelhívó táblák tájékoztatják a budapesti lakosokat, és jelzik, hogy pontosan hova lehet bedobni a fém- és műanyaghulladékot.


Az FKF Zrt. egyik legfontosabb feladatának a környezetvédelmi előírások betartása mellett az átlátható, jogszabályoknak megfelelő működést tartja, ezért a szelektív hulladékgyűjtésből származó haszonanyagok újrahasznosítását évek óta a közbeszerzési eljárások során kiválasztott partnerének segítségével valósítja meg. Az egybegyűjtött fém- és műanyaghulladékot az FKF Zrt. kukásautója a partnerének telephelyére szállítja, ahol azt az ott dolgozók különválogatják. A szalagra helyezett fém- és műanyaghulladékból kiválogatják a fémet, amit külön helyen gyűjtenek. A cél az, hogy a szelektált hulladék másodnyersanyagként visszakerüljön az ipari termelésbe.

A X. és a XXI. kerületben bevezetett intézkedés sikere nyomán az FKF Zrt. Budapest összes kerületére kiterjeszti a fém-és a műanyaghulladék együtt gyűjtését. A Társaság számít a lakosság véleményére, benyomásaira és tapasztalataira, ezért az alább található elérhetőségekre várja az észrevételeket.

  Magyarország legnagyobb területű, legtöbb lakosú és ezzel együtt legtöbb szelektív hulladékgyűjtő szigetével rendelkező város példáján okulva egyetlen kérdés maradt:

Budaörsön a hasonló problémák okán mikor várható hasonló bejelentés a BTG részéről???

 

További olvasmányok a hírrel kapcsolatban:

 

Együtt gyűjtik a fémet és műanyagot a kukaborogatás miatt

Fosztogatók a budaörsi mega-szelektív hulladékszigetnél

Szólj hozzá!

Címkék: nem budapest a minden budaörs szelektív külön szigetek hajléktalanok fkf megbuktak hulladékgyűjtő mehet btg kukázók gyűjtik lecsóba

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsiszemetek.blog.hu/api/trackback/id/tr783129048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása