Budaörsi szemetek

Ez egy szemét blog. Azért indult, mert a lakókörnyezetünket elértéktelenítették azzal, hogy lehetőséget teremtettek,hogy az addig zöld környezetből egy nyilvános szemétlerakó legyen. "Közterületen szemetelni vagy a közterületet más módon beszennyezni, oda engedély nélkül szemetet (építési és egyéb törmeléket, kerti nyesedéket, avart) lerakni, a közterületen lévő berendezési és felszerelési tárgyat, fákat vagy egyéb növényeket beszennyezni, rongálni tilos.". Vagy mégsem? "A mai világban, nagyon fontos a természetvédelem. Ennek egyik módja a szelektív hulladékgyűjtés!" - de közben több szemetet termel az üzemeltetése, mintha nem lenne

Címkék

a (1) alkohol (1) Állam (1) állat (1) átmozgatás (1) autóroncs (1) bevétel (1) bírság (1) btg (21) Btk. (1) budaörs (26) Budaörs (1) budaörsi (12) budapest (1) bűncselekmény (3) bűz (5) éjjel (2) életveszélyes (1) eljárás (1) Eltulajdonítás (1) építkezési (1) érd (1) értelmetlen (1) EU (1) Európai (1) fejlődéséért (1) felgyújtották (1) fertőzés (2) fidesz (2) film (1) fkf (2) forgalom (1) forrás (1) fosztogatás (4) fosztogatók (4) gödöllő (1) gyűjtés (1) gyűjtik (1) gyűjtő (1) hajléktalanok (1) hajnal (1) házhoz (2) háztartási (1) hírtv (1) hulladék (15) Hulladékgyűjtés (1) hulladékgyűjtés (5) hulladékgyűjtő (11) hulladéksziget (2) hulladékudvar (1) HUNOR (1) hús (1) idióták (1) illegális (1) ipari (1) kamaraerdő (1) kamera (2) károsítás (1) klub (1) kóbor (1) kommunális (3) Konténer (2) környezetkárosítás (3) környezetszennyezés (5) környezetvédelem (8) korszak (1) kosz (7) közbiztonság (2) kukázó (1) kukázók (1) külön (1) Lakat (1) lángok (1) lecsóba (1) lerakás (1) Lopás (1) magyarország (1) megbuktak (1) megfigyelő (1) mehet (1) menő (2) milliárd (1) minden (1) mobil (1) mocsok (13) nem (1) önkormányzat (18) pazarlás (1) pénz (1) piszok (11) rablás (1) rendőrség (1) riport (1) rombolás (1) rothadó (1) rtl (1) szabálysértés (4) szag (1) szdsz (2) Szelektív (1) szelektív (34) szemét (22) szemetek (6) szemetelés (2) szeméttelep (1) szenny (1) szennyezés (2) sziget (16) szigetek (1) tamás (1) térfigyelő (2) turkáló (1) tűz (1) tűzveszély (1) új (1) újlipót (1) Unió (1) utcakép (3) üveg (1) választás (1) városkép (1) veszélyes (1) video (1) wittinghoff (2) zaj (9) zajterhelés (1) Címkefelhő

Érdekes még

Nincs megjeleníthető elem

Amikor a szemetes szemetel

2010.11.03. 10:45 Budaörsi szemetek

 

    Volt alkalom megfigyelni, hogy a helyi cég alkalmazottjai, amely cég a mellényén a "Tisztább Budaörsért" feliratot viseli, nem hogy nem takarítja a szelektív hulladékgyűjtő környékét, ami egyébként kötelességük lenne, hanem még maguk is hozzájárulnak a vizuális és valós környezetszennyezéshez akkor, amikor eldobálják el azokat a szemétfajtákat, amik épp nem abba a körbe esnek,amit szállítanak.

Az is a BTG hibás működtetésének része, hogy előbb érkezik a mindenes platós kocsi -ami  a kézzel jól mozdítható szemetet ugyan elviszi, de az apróbb, szél által a környéket beteríthető szemetet ott felejti-, és csak utána érkeznek a kukaborítók, akik munkájuk során újabb apró szemetet hagynak a környéken. Szemmel láthatólag ez nem zavarja őket. Pedig közterületen  szemetelni még nekik sem szabad!

A Szolgáltató feladata a gyűjtőszigeteken kialakított szelektív hulladékgyűjtő edényzetekben szelektíven gyűjtött anyagok – papír, műanyag, színes, illetve fehér üveg, tetrapack – elszállítása, a gyűjtőedények és környékük folyamatos tisztán tartása, karbantartása.

 

A hulladék szállítása során olyan gondossággal kell eljárni, hogy a hulladék szállítójárműbe való ürítésekor, illetőleg a szállítás folyamán ne szóródjon és más környezet-terhelést ne idézzen elő.

 

 A hulladék összegyűjtése során a gyűjtőedényt lecsukott fedéllel kell arra a helyre visszahelyezni, ahonnan a Szolgáltató felvette, a hulladék szállítása során keletkező sze­metet, illetve egyéb szennyeződéseket a Szolgáltató köteles haladéktalanul eltávolítani, az eredeti környezeti állapotot helyreállítani, amennyiben azok tevékenysége során, vagy azzal kapcsolatban álltak elő.

 

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat környezetvédelem szemét mocsok környezetszennyezés zaj szemetek budaörsi piszok btg

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsiszemetek.blog.hu/api/trackback/id/tr722419141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása