Budaörsi szemetek

Ez egy szemét blog. Azért indult, mert a lakókörnyezetünket elértéktelenítették azzal, hogy lehetőséget teremtettek,hogy az addig zöld környezetből egy nyilvános szemétlerakó legyen. "Közterületen szemetelni vagy a közterületet más módon beszennyezni, oda engedély nélkül szemetet (építési és egyéb törmeléket, kerti nyesedéket, avart) lerakni, a közterületen lévő berendezési és felszerelési tárgyat, fákat vagy egyéb növényeket beszennyezni, rongálni tilos.". Vagy mégsem? "A mai világban, nagyon fontos a természetvédelem. Ennek egyik módja a szelektív hulladékgyűjtés!" - de közben több szemetet termel az üzemeltetése, mintha nem lenne

Címkék

a (1) alkohol (1) Állam (1) állat (1) átmozgatás (1) autóroncs (1) bevétel (1) bírság (1) btg (21) Btk. (1) budaörs (26) Budaörs (1) budaörsi (12) budapest (1) bűncselekmény (3) bűz (5) éjjel (2) életveszélyes (1) eljárás (1) Eltulajdonítás (1) építkezési (1) érd (1) értelmetlen (1) EU (1) Európai (1) fejlődéséért (1) felgyújtották (1) fertőzés (2) fidesz (2) film (1) fkf (2) forgalom (1) forrás (1) fosztogatás (4) fosztogatók (4) gödöllő (1) gyűjtés (1) gyűjtik (1) gyűjtő (1) hajléktalanok (1) hajnal (1) házhoz (2) háztartási (1) hírtv (1) hulladék (15) hulladékgyűjtés (5) Hulladékgyűjtés (1) hulladékgyűjtő (11) hulladéksziget (2) hulladékudvar (1) HUNOR (1) hús (1) idióták (1) illegális (1) ipari (1) kamaraerdő (1) kamera (2) károsítás (1) klub (1) kóbor (1) kommunális (3) Konténer (2) környezetkárosítás (3) környezetszennyezés (5) környezetvédelem (8) korszak (1) kosz (7) közbiztonság (2) kukázó (1) kukázók (1) külön (1) Lakat (1) lángok (1) lecsóba (1) lerakás (1) Lopás (1) magyarország (1) megbuktak (1) megfigyelő (1) mehet (1) menő (2) milliárd (1) minden (1) mobil (1) mocsok (13) nem (1) önkormányzat (18) pazarlás (1) pénz (1) piszok (11) rablás (1) rendőrség (1) riport (1) rombolás (1) rothadó (1) rtl (1) szabálysértés (4) szag (1) szdsz (2) szelektív (34) Szelektív (1) szemét (22) szemetek (6) szemetelés (2) szeméttelep (1) szenny (1) szennyezés (2) sziget (16) szigetek (1) tamás (1) térfigyelő (2) turkáló (1) tűz (1) tűzveszély (1) új (1) újlipót (1) Unió (1) utcakép (3) üveg (1) választás (1) városkép (1) veszélyes (1) video (1) wittinghoff (2) zaj (9) zajterhelés (1) Címkefelhő

Érdekes még

Nincs megjeleníthető elem

A budaörsi hatóság válasza

2011.02.08. 21:31 Budaörsi szemetek

 

   Az eredetileg húsz munkanap időtartamra ígért önkormányzati válasz végül a duplája lett. Egyáltalán nem meglepő, hogy az egyének érdekei nem számítanak olyan súlyúnak, mintha valami  üzleti vállalkozás érdekei kívánnák azt, legfőképpen Budaörsön!

   1. Mivel (szerintük) nem engedélyköteles egy szelektív hulladékgyűjtő sziget kialakítása (Budaörsön), így abból az következik, hogy bármikor, bárhova telepíthetnek, kényük és kedvük szerint?!  Emlékszem azt olvastam valahol, hogy amennyiben helyi rendelkezés nem szól külön a szelektív szigetek létesítéséről, akkor a magsabb szintűt kell alapul venni. Abban pedig az áll, hogy ilyen létesítményt a környéken lakók érdekeinek figyelembe vételével lehet csak kialakítani, valamint tájékoztatni kötelesek a lakosságot a változásokról. Ügyesen áthárítja az önkormányzat a felelősséget, valóban a hulladékkezelésselmegbízott BTG Kft. az illetékes, tehát rajtuk lehetne számonkérni az elmaradt tájékoztatóanyagok postázását. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a BTG Kft-t Budaörs Város önkormányzata bízta meg, a működés helyességének ellenőrzését az ő felelősségük.

   2. Ha semmilyen szabályozás nincs, oda tolják a konténereket, ahová akarják? Ha holnap úgy döntenek, neki támaszthatják akár valaki kerítésének is? Csak annyi számít, hogy nincsenek helyhez kötve? Milyen válasz ez ??? Miért hiányzik belőle az ember , annak közvetlen környezete, egészsége, védelme, nyugodt élethez való joga? Annak tükrében még érdekesebb ez a flegma válasz, hogy majd a közlekedési rendre hivatkoznak a hely újra kijelölésekor (7. pont).

   3.  Egész Budaörsön nincs még egy hely, ahol ennyire koncentráltan lennének elhelyezve a konténerek! Sőt, megjegyzik, hogy a kettőből az egyik hely, ahonnan összevonták a jelenlegi mennyiség kétharmadát, volt az addigi legnagyobb méretű. Pont. Budaörsi szelektív szigetek elhelyezése

Volt tehát egy óriási sziget, a maga gondjaival, amiből Budaörs város önkormányzata egy tollvonással létre hozott egy még nagyobbat. Úgy látszik, hogy itt a problémát még nagyobb generálásával igyekeznek megoldani. Biztosan álílthatom -tapasztalatból-, hogy az elképzelésük kudarc! Ideje lenne felébredni, a problémamegoldó készségükre nem lehet büszke Budaörs népe.

Magánemberként annyit látok az egészből, hogy volt két vállalkozás mellett egy-egy szelektív sziget, ami onnan a kertvárosba, magánemberek közé került, miközben a volt helyén térkövezett ingyen parkoló maradt.

 

    4. Én egy ilyen budaörsi rendeletet találtam:

29/2004. (V.25.) rendelet, II. Fejezet, KÖZHASZNÚ ZÖLDTERÜLETEK, ZÖLDFELÜLETEK HASZNÁLATA, 5.§
(6) Burkolatkészítésnél vagy annak felújításakor a burkolat területébe eső fás növényzet csak úgylehet burkolattal körbevenni, hogy annak töve körül legalább 1,5 m átmérőjű szabad (földes) terület maradjon

Az Átlós utcai szelektív hulladékgyűjtő sziget kialakítását egy 4 férőhelyes parkolóval kombinálták, a térkövezett részt fallal választották le, a fal távolsága a mellette húzódó fasortól ~ 0,3 méter! (klikk a hivatkozásra)


   6. Egyértelmű: parkolóhely kialakításához engedélyre van szükség, szemétgyűjtő hely kialakításához pedig egyáltalán nem kell senkitől engedélyt kérni, Oda szemetl(tet)nek, ahová gondolják? Milyen városirányítás az olyan, ahol ezt tekintik alapelvnek? Amiről nincs szabályozás, ott azt tehetnek, amit akarnak? Büntetlenűl? Miből gondolják,hogy egy szemétgyűjtő hely nem jár következmények nélkül?

    9. Időközben a BTG Kft.-hez beérkezhetett az igyénük, mert az összes konténert lakattal zárhatóvá tették! Ez egy jó hír, talán most már marad a konténerekben elegendő hely a szelektív gyűjtésre is, mert a felújítását végző környékbeli lakos többet nem töltheti fel azokat építési törmelékkel...

 10. Pedig nem ártana egy térfigyelő kamera! Akkor minden egyes szabálysértőt  felvétel alapján meg lehetne büntetni.  Azt is az önkormányzat számlájára írhatjuk, hogy az emberek nincsenek tudatában annak, hogyan használhatják szabályszerűen a hulladékgyűjtő szigeteket, nincsenek tisztában azzal, hogy ha mellé helyezik a hulladékot, még ha szelektív is, azzal szabálysértést követnek el! Nem lenne megterhelő a budaörsi költségvetésnek egy működés szabályairól szóló tábla kihelyezése, amiben tudatnák, mit szabad mit nem, illetve ha tele mit kell tenni a polgárnak (elvinni másik helyre, vagy hazaszállítani)

13. Azért kértük, mert azt kérték, kérjük. Remélem értik?!

Október, November, December, Január, Február. Még mindig nincs Környezetvédelmi Bizottsága Budaörsnek? Nincs rá igény? A Környezetvédelem enynire fontos krédés ma Budaörsön? A választások megvoltak. Eredményes volt. Látjuk, mert ide kerültek a konténerek

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sziget önkormányzat budaörs szelektív hulladékgyűjtő btg

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsiszemetek.blog.hu/api/trackback/id/tr212647816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása