Budaörsi szemetek

Ez egy szemét blog. Azért indult, mert a lakókörnyezetünket elértéktelenítették azzal, hogy lehetőséget teremtettek,hogy az addig zöld környezetből egy nyilvános szemétlerakó legyen. "Közterületen szemetelni vagy a közterületet más módon beszennyezni, oda engedély nélkül szemetet (építési és egyéb törmeléket, kerti nyesedéket, avart) lerakni, a közterületen lévő berendezési és felszerelési tárgyat, fákat vagy egyéb növényeket beszennyezni, rongálni tilos.". Vagy mégsem? "A mai világban, nagyon fontos a természetvédelem. Ennek egyik módja a szelektív hulladékgyűjtés!" - de közben több szemetet termel az üzemeltetése, mintha nem lenne

Címkék

a (1) alkohol (1) Állam (1) állat (1) átmozgatás (1) autóroncs (1) bevétel (1) bírság (1) btg (21) Btk. (1) budaörs (26) Budaörs (1) budaörsi (12) budapest (1) bűncselekmény (3) bűz (5) éjjel (2) életveszélyes (1) eljárás (1) Eltulajdonítás (1) építkezési (1) érd (1) értelmetlen (1) EU (1) Európai (1) fejlődéséért (1) felgyújtották (1) fertőzés (2) fidesz (2) film (1) fkf (2) forgalom (1) forrás (1) fosztogatás (4) fosztogatók (4) gödöllő (1) gyűjtés (1) gyűjtik (1) gyűjtő (1) hajléktalanok (1) hajnal (1) házhoz (2) háztartási (1) hírtv (1) hulladék (15) Hulladékgyűjtés (1) hulladékgyűjtés (5) hulladékgyűjtő (11) hulladéksziget (2) hulladékudvar (1) HUNOR (1) hús (1) idióták (1) illegális (1) ipari (1) kamaraerdő (1) kamera (2) károsítás (1) klub (1) kóbor (1) kommunális (3) Konténer (2) környezetkárosítás (3) környezetszennyezés (5) környezetvédelem (8) korszak (1) kosz (7) közbiztonság (2) kukázó (1) kukázók (1) külön (1) Lakat (1) lángok (1) lecsóba (1) lerakás (1) Lopás (1) magyarország (1) megbuktak (1) megfigyelő (1) mehet (1) menő (2) milliárd (1) minden (1) mobil (1) mocsok (13) nem (1) önkormányzat (18) pazarlás (1) pénz (1) piszok (11) rablás (1) rendőrség (1) riport (1) rombolás (1) rothadó (1) rtl (1) szabálysértés (4) szag (1) szdsz (2) szelektív (34) Szelektív (1) szemét (22) szemetek (6) szemetelés (2) szeméttelep (1) szenny (1) szennyezés (2) sziget (16) szigetek (1) tamás (1) térfigyelő (2) turkáló (1) tűz (1) tűzveszély (1) új (1) újlipót (1) Unió (1) utcakép (3) üveg (1) választás (1) városkép (1) veszélyes (1) video (1) wittinghoff (2) zaj (9) zajterhelés (1) Címkefelhő

Érdekes még

Nincs megjeleníthető elem

Vaspánt, vajon ér valamit?

2011.03.05. 17:13 Budaörsi szemetek

   Nem tudni, hogy a környék fideszes képviselőjének érdeme, vagy a saját hathatós közbenjárásunké, de tény, hogy a nekünk megadott határidő után történt változás: vaspántok kerültek lakatokkal a konténerek tetejére!

Egészen a mai napig tartott az öröm, szemlátomást csökkent a mellé szemetelés. Azonban ma érkezett egy fiatalember egy rozzant piros sportkocsival, aminek a belseje már eleve telítve volt papírhulladékkal, és ez az egészen biztosan nem helyi sváb fiatalember egyszerűen lefeszítette a vaspántokat, lakatostól, mindenestől. Ezek után oldalára borította a konténereket  és kitúrta a parkolóba a tartalmát. Eltöltött egy negyed órát, emberekkel találkozott, de senki nem szólt a piszkos nadrágosra. Újra megpakolta a kocsiját, majd távozott.

 Jól látható a lefeszített, fekete vaspánt a konténer mellé állítva

Nem győzöm leírni: Budaörs önkormányzat nem helyez ki térfigyelő kamerát. Pedig ilyen esetben tökéletesen alkalmas lenne az elkövető büntetési beazonosításához. Nem  csak kifosztotta a környezetvédelemnek oly fontos szelektív hulladékot, de a lezárt konténereket fel is törte, a vaspántokat elhajlította, bűncselekményt követett el, a szabálysértésen felül.

Nekünk, a környéken lakóknak mindezt végig kell nézni nap mint nap, mert bár a budaörsi önkormányzat szerint ők mindent megtesznek, ez valójában egyáltalán nem látszik. Addig a percig, amíg a 2010-es önkormányzati választások után ide nem kerültek az eltúlzott számú konténerek, egyáltalán nem voltak jellemzők a hasonló alakok a környéken.

Az önkormányzati képviselő -állítólagos- közbenjárása után sem láttunk errefelé rendőr-járőrt.

  • Budaörsön jelentősen romlott a közbiztonság.

 

Vajon mikor tesz valamit a saját lakosaiért Budaörs? Budaörsi mulatságok szervezése helyett a problémákat kellene megoldani. Mikor? Ha az önkormányzat nem tudja garantálni a  megfelelő működtetést, akkor inkább ne is tegyen ki konténereket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sziget környezetvédelem szemét fosztogatás budaörs szelektív bűncselekmény szemetelés btg

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsiszemetek.blog.hu/api/trackback/id/tr802713069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása